Een schriktraining op maat is voor als het paard een specifieke angst heeft of in het algemeen rillerig is. Als een paard overal van schrikt of heel gespannen is, heeft dit invloed op de prestaties en het kan in vele gevallen een onveilige situatie opleveren. 

 Met schriktraining kan je hieraan werken. Je leert het paard meer, zodat hij steeds minder gaat schrikken en meer zelfvertrouwen krijgt. Paard en ruiter krijgen meer vertrouwen in spannende situaties. De training wordt rustig opgebouwd aan de hand van verschillende obstakels, afgestemd op de individuele combinatie. We beginnen steeds van op de grond. 

 De schriktraining is ook een test om te zien of jouw leiderschap effectief genoeg is. Wanneer je paard op jouw leiderschap vertrouwt, zal hij minder gauw schrikken van nieuwe indrukken of voorwerpen. Het is dan makkelijker om de aandacht van je paard bij je terug te krijgen na een schrikreactie. Het gaat om het tijdig signaleren van zijn angstreacties en weten hoe je daar adequaat op kunt reageren. 

Contacteer mij vandaag nog om je te helpen bij het trainen van paarden met gedragsproblemen!

0471 70 70 78

Contact